Foto: Wikimedia

Till förra säsongen fick NHL ett nytillskott i form av den helt nybildade klubben Vegas Golden Knights, som därmed utökade antalet lag i ligan till 31 stycken. Nu har ytterligare en amerikansk stad tagit ett stort steg för att möjligen kunna bli lag nummer 32 i ligan.

Det är Seattle i nordvästra staten Washington som enligt lokala tidningen The Seattle Times nu klubbat förslaget att bygga ut arenan KeyArena för att nå upp till de satta NHL-kraven. Att intresset för ett lag i staden är stort är det ingen tvekan om. När man tidigare i år öppnade upp en intresseanmälan för att köpa årskort till lagets första säsong hade 10 000 fans anmält sig bara på de första 12 minuterna.

På tisdag i nästa vecka kommer staden att hålla en presentation för NHL:s styrelse där man visar upp sina planer för laget och arenan. Redan i våras lämnades en ansökan om att få bli del av ligan in och man räknar då med att säsongen 2020/2021 kan bli lagets första. Inför den kommer laget precis som Las Vegas-klubben att få plocka spelare ifrån de övriga lagen inför sin första säsong och förhoppningarna på en lika stark inledningssäsong är stora.