Foto: Bildbyrån

William ”Wild Bill” Karlsson fortsätter att leverera. Inatt stod han för 3 nya poäng (2 mål, 1 assist) när Golden Knights Krossade Calgary Flames med 6-0. ”En riktigt bra match”, sa svensken till nhl.com efter matchen.

 Både laget och Karlsson själv har haft en trevande start på säsongen. Förväntningarna var höga inför klubbens tredje säsong i NHL, men laget har blandat och gett i säsongsinledningen. Nattens match mot Calgary Flames var dock ett styrkebesked, och slutresultatet skrevs tillslut till 6-0. Märsta-sonen Karlsson har nu gjort minst två poäng i samtliga av de tre senaste matcherna, och var märkbart nöjd efter matchen.

”Det var det vi pratade om inför tredje perioden, att vi skulle gå in med tankesättet att göra fler mål och fortsätta spela på samma sätt”, sa Karlsson till nhl.com. ”Vara aggressiva , men samtidigt uppmärksamma. Jag tycker att vi utförde matchplanen på ett riktigt bra sätt och spelade riktigt bra matchen igenom”.

Karlsson fick det inte riktigt att stämma i början av säsongen, men började producera efter att ha fått en ny kedjekamrat i Max Pacioretty.

”Det måste vara ett tecken, va? Det har inte fungerat hittills och då måste man göra justeringar för vi vill spela så bra som vi bara kan”, förklarar Karlsson. ”Så här långt har det fungerat bra [med Pacioretty]”.

Golden Knights nästa match spelas natten till onsdag, då laget tar emot ett krisande Toronto Maple Leafs. Det stjärnspäckade laget har inte fått det att stämma och röster har börjat höjas hurvida tränare Mike Babcock är rätt man for jobbet.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här