Foto: Unspalsh.com

På torsdag inleds årets säsong i den nordamerikanska ishockeyligan NHL, där de 31 lagen har en intensiv grundserie framför sig. Innan drygt hälften av lagen tar sig till Stanley Cup-slutspelet väntar 82 spelomgångar där lagen reser runt i landet och kämpar om mycket viktiga matchpoäng.

Jämfört med många andra ligor är det inte lika viktigt att man blir de lag som tar hem allra flest poäng av alla när grundomgången är över. Istället gäller det att placera sig bättre än de andra lagen som spelar i samma konferens och division som en själv. Det är nämligen de tre bästa lagen ifrån vardera division som till de två i övrigt bästa lagen ur vardera konferens som tar sig till slutspelet, där det är vinna eller försvinna som gäller. Slutligen står endast två lag kvar i Stanley Cup-finalen, där segraren får den stora äran att lyfta pokalen.

Global Series till Sverige på nytt

För de svenska NHL-fansen inleds säsongen på bästa möjliga sätt, då två av lagen gästar Göteborg redan till helgen. Edmonton Oilers och New Jersey Devils kommer på lördag göra upp på Scandinavium i en del av ligans Global Series-matcher. Dessa möten spelas på olika platser i världen och när Ottawa Senators och Colorado Avalanche gästade Stockholm i fjol blev det hela otroligt uppskattat.