Foto: Bildbyrån

I helgen startade de flesta NHL-lagen upp säsongen med sina traditionsenliga träningsläger, vilket är ett tecken på att NHL-säsongen är runt hörnet. Träningslägret är ett tillfälle för de nya spelarna att spela åt sig en plats i laget, medan Joakim Nordström fokuserar på att ta sig tillbaka från sin fotskada.

”Det kändes bra”, sa Nordström till NHL.com. ”Det var roligt att vara tillbaka [i Boston]. Det var steg ett för mig idag, att bara vara tillbaka med gruppen en stund, och det kändes bra. Förhoppningvis känner jag mig fortfarande bra imorgon när jag vaknar”.

Nordström har ägnat större delen av sommaren åt att rehaba sin fotskada som han ådrog sig i den sista finalmatchen mot St Louis Blues i juni. Efter att ha missat första dagen av uppstarts-lägret var Nordström tillbaka på isen på lördagen.

”Det är jobbigt att inte ha möjlighet att träna och förbereda mig så mycket som jag vill, men det är som det är. Jag har haft bra hjälp hemma i Sverige, och kom tillbaka till träninglägret ganska tidigt för att säkerställa att jag gör allt jag kan för att bli återställd”.

AIK-fostrade Nordström hade en bra fjolårssäsong med Boston Bruins, och var en bidragande orsak till att klubben tog sig till Stanley Cup-final. 27-åringen noterade blott 12 poäng på 70 matcher, men spelade en viktig roll i Bostons fjärde-formation och var en kugge i lagets boxplay.

Bruins spelar sin första match på måndag, då laget åker till New York för att träningsspela mot ett ny-satsande New Jersey Devils. Nordström kommer inte spela matchen, men förväntas vara tillbaka till säsongstarten om drygt tre veckor.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här