Foto: Bildbyrån

Anders Nilsson har varit glödhet i inledningen av säsongen, men igår drabbades svensken av ett bakslag. Nilsson har fått en hjärnskakning, och förväntas vara borta de närmsta veckorna. Landsmannen Markus Höglund vikarierar under tiden Nilsson är borta.

Under torsdagens match mot Florida var Anders Nilsson inte med i laguppställningen, och det började spekuleras om sjukdom. Igår stod det dock klart att svensken drabbats av en hjärnskakning.

”Han kände sig inte pigg under bortaresan i Florida. Vi trodde att det var sjukdomsrelaterat. Vi är inte säkra på om han träffats av en puck eller vad som är fallet, men de har fastslagit att det är en huvudrelaterad skada”, sa Ottawas GM Pierre Dorion.

Ottawa var tippade att vara säsongen slagpåse i NHL, men har vunnit förvånansvärt många matcher under den första halvan av sässongen. Anders Nilsson har varit en starkt bidragande orsak till Senators överraskande bra facit, men nu tvingas klubben att spela utan svensken i ett antal veckor. Tränare D.J Smith är dock inte särskilt oroad.

”Jag tycker att målvaktsspelet har varit en av våra styrkor den här säsongen, oavsett om det är Anderson, Nilsson eller Högberg som spelat”, sa Smith till nhl.com. ”Jag är inte särskilt orolig med tanke på att Anderson är tillbaka i spel. Han är en fullt kapabel.

Ersätter Nilsson gör Örebro-sonen Markus Högberg. Högberg har spelat 4 NHL-matcher i år, med en räddningsprocent på godkända 90.6%.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här