Foto: Bildbyrån

Starten av NHL-säsongen har dragit ut på tiden, men inatt flera månader efter den planerade starten så klev lagen äntligen ut på isen för att starta säsongen. En spelare som gjorde sin första match i NHL och som inte behövde långt tid för att presentera sig var 22-årige Nils Höglander som blev målskytt i sin debutmatch när hans Vancouver Canucks vann med 5-3 mot Edmonton Oilers. 

Det var i slutet av matchens andra period som Nils Höglander var framme på en retur och kunde trycka in sitt första mål i NHL. Målet från Nils Höglander betydde att Vancouver gick upp i en 2-1 ledning. Canucks vann sedan matchen med 5-3. Även svenske Adam Larsson blev målskytt i matchen för sitt Edmonton.

Nils Höglander hyllades stort i Kanada efter sin debutmatch 

– Han är sensationellt bra i sin debut. Fin speed och framfusig, sa de kanadensiska tv-kommentatorerna hos Sportsnet.

Det var även andra svenskar som klev fram i NHL-premiären. Oskar Sundqvist blev tvåmålsskytt när hans St. Louis Blues besegrande Colorado med 4-1. William Nylander var en annan svensk spelare som hade stor show under natten när hans Toronto segrade mot rivalen Montreal med 5-4 efter övertid. Nylander stod för två mål och en assist i matchen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här