Foto: Bildbyrån

Efter 15 säsonger med NHL-klubben Detroit Red Wings har Niklas Kronwall valt att lägga skridskorna på hyllan. Via Red Wings Twitterkonto annonserade Järfälla-sonen att han avslutar sin proffskarriär efter 953 matcher i NHL.

“Alla resor har ett slut”, sa Kronwall i sitt uttalande. “Min resa som spelare i Detroit Red Wings avslutas här”.

Kronwall startade sin karriär i norra Stockholm med Järfälla HC och proffs-debuterade i Djugården 1999. Efter fyra framgångsrika säsonger och dubbla SM-guld med Djurgården spenderade Kronwall 15 år i NHL med Detroit Red Wings, där han nu valt att avsluta sin karriär som professionell hockeyspelare. Resan fortsätter dock i Detroit, då Kronwall valt att stanna i klubben som rådgivare åt organisationens general manager, Steve Yzerman.

“Det var en ära att spela med Niklas tidigt i hans karriär, och det var tydligen redan första säsongen att han skulle bli en speciell spelare och människa”, sa Yzerman i ett uttalande. “Han var en av NHLs bästa två-vägs backar i sin era, och kommer bli ihågkommen som en av bästa spelarna i Red Wings historia”.

Kronwalls framgångsrika karriär innehöll bland annat SM-Guld, VM-Guld, OS-Guld och han fick också lyfta Stanley Cup-pokalen med Red Wings 2008.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här