Foto: Bildbyrån

Sedan det blev klart att NHL-säsongen skulle skjutas upp på obestämd tid på grund av coronaviruset så har NHLs högsta boss Gary Bettman försökt jobba fram olika scenarion för att kunna rädda säsongen. Nu har Bettman återigen uttalat sig där han avfärdar spel på netural plan, men att NHL kan komma att avgöras i ett par utvalda städer med upp till tre matcher per dag. 

NHL har jobbat hårt för att få fram en lösning på hur säsongen ska kunna spelas klart trotts läget som råder i landet och i världen. Två förslag har redan ratats av Gary Bettman, dessa var att spela på neutral mark sant att NHL skulle avgöras i delstaten North Dakota, men båda dessa har alltså fått avslag.

Det NHL istället har kollat på är olika delstater och arenor där befintliga NHL-lag har sina arenor och som inte har drabbats lika hårt av coronaviruset som övriga landet. De har även kollat på vilka delstater som fortfarande inte har stängt ner och där det kan vara aktuellt att spela klart NHL.

ESPN har gått ut med uppgifterna om att de aktuella städerna att spela klart NHL skulle då vara Raleigh, där Carolina spelar, Minnesota och Edmonton. Dessa tre städer ska då ha hand om varsin division av NHL, detta är dock inte något som Bettman själv vill bekräfta utan säger såhär i ett uttalande till Sportsnet;

– Det blir kanske två städer, det är ingenting vi kan förutspå just nu. Det måste inte nödvändigtvis delas upp per division. Men de ställen vi spelar på behöver vara ställen där vi klarar oss både vad gäller träningsmöjligheter och arenan. Tar du in sju eller åtta lag till ett speciellt ställe och spelar många matcher utan att resa, då behöver det finnas is att träna på, säger han Gary Bettman.

Tanken är då att det ska spelas tre matcher per dag nu under säsongsavslutningen i dessa tre städer för att kunna få till de 10 omgångarna som återstår av NHL:s grundserie. Slutspelet i NHL skulle ha startat upp om två veckor.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här