Foto: Bildbyrån

I natt avgjordes vilket lag som får välja först i NHL-draften 2021. Det första valet gick till NHL:s tabelljumbo efter säsongen, Buffalo Sabres. Det nya laget till höstens NHL, Seattle Kraken, väljer som tvåa i draften. Hela draftlotteriet hittar du nedan.

Stanley Cup-slutspelet är i full gång men redan nu börjar förberedelserna för vissa lag inför nästa säsong. Under natten till torsdag höll ligan NHL sitt lotteri där man bestämde i vilken ordning NHL-lagen väljer till sommarens draft.

Vinnaren av lotteriet blev Buffalo Sabres. Laget hade bäst procentchans att få förstavalet till sommarens draft i och med sin sistaplacering i den slutgiltiga NHL-tabellen efter säsongen. Senast Buffalo Sabres valde först i draften var 2018, när man valde den svenska supertalangen Rasmus Dahlin. Nu kan Dahlin och hans lagkamrater få in en ung stjärna till sin organisation. Högst upp på experternas lista att gå först i draften är Owen Power. Den talangfulla backen spelar VM med Kanada i Riga och anses vara en stor talang. Även SHL:s bästa junior under säsongen, William Eklund, spås gå tidigt i NHL-draften.

Den nya NHL-organisationen till nästa säsong, Seattle Kraken, kommer även de att få ett toppval. Seattle kommer att få välja som lag nummer två till sommarens draft.

När är NHL-draften 2021?

NHL-draften kommer att vara under två dagar. Den första draftrundan kommer att presenteras 23 juli, där lagen väljer spelare till sina respektive organisationer. Under 24 juli kommer runda 2-7 att presenteras. NHL-draften kommer att utspela sig digitalt för andra året i rad, från New Jersey. NHL-draften brukar annars utspela sig i slutet på juni, men har blivit framflyttad i år på grund av coronapandemin.

Draftordningen i NHL 2021

1. Buffalo Sabres

2. Seattle Kraken

3. Anaheim Ducks

4. New Jersey Devils

5. Columbus Blue Jackets

6. Detroit Red Wings

7. San Jose Sharks

8 . Los Angeles Kings

9 . Vancouver Canucks

10. Ottawa Senators

11. Chicago Blackhawks

12. Calgary Flames

13. Philadelphia Flyers

14. Dallas Stars

15. New York Rangers

Draftvalen 16-31 kommer att bli redovisade och bestämda efter att slutspelet är färdigspelat. Arizona Coyotes kommer inte att få välja en spelare i förstarundan efter att man blev straffade av ligan. Anledningen till detta är att Coyotes ska ha utfört egna fystester med spelare utan ligans vetskap, något som inte är tillåtet.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här