Foto: Bildbyrån

Det bjöds på målfester och nya svenskpoäng när NHL förgyllde julhelgen. Tavares bjöd Toronto-fansen på tidiga julklappar med sina tre mål. Här är NHL-svepet 24/12: 

  • Matchen mellan Maple Leafs och Hurricanes bjöd på hela 14 mål, den målrikaste matchen hittills i år. Matchen var en av fyra ”Next Gen Games”, ett evenemang som Toronto medverkade i 2017. Senast Toronto gjorde åtta mål i en match var i samma evenemang för två år sedan – mot Carolina.
  • Scotiabank Arena var inte den enda arenan som bjöd på mål. Hela fem andra lag gjorde sex mål eller mer under kvällen (totalt 91 mål på 13 matcher). Detta var flest någonsin på en måndag, förra rekordet var 84.
  • John Tavares var inblandad i Torontos tre första mål i matchen (1+2), detta gjorde honom till den spelare i Maple Leafs historia som snabbast gjort tre poäng i en match. Det tog honom bara 5 minuter och 10 sekunder.
  • Mitch Marner gjorde fem (2+3) poäng i matchen mot Canes och förlängde sin poäng-streak till åtta matcher. Så många poäng har Marner bara gjort i en annan NHL-match – Ottawa hemma (2+3).
  • Regerande mästarna St Louis Blues förlängde sin segersvit till sex matcher – den längsta pågående segersviten i ligan. Detta var lagets 70e vinst 2019, bara åtta andra lag har vunnit lika många matcher på ett kalenderår.
  • Tuukka Rask stod sin 14e (av totalt 22) hemmamatch i Bruins-kassen och är fortfarande obesegrad under ordinarie tid. Vinsten gjorde Rask till den blott andra Bruins-målvakten som tagit minst en poäng i de första 14 hemma-matcherna på en säsong.
  • Martin Tecas blev den fjärde spelaren under 20 år att göra fyra poäng eller mer i Canes-tröjan. Bara 9 spelare under 21 år har lyckats med det konststycket, däribland Elias Lindholm och Michael Nylander.
  • Victor Hedman fortsätter att göra poäng när han bidrog med tre poäng i vinsten mot Panthers.

Ligan gick på efterlängtad julledighet över jul-och annandagen, men är tillbaka i full kraft redan ikväll.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här