NHL-spelaren Carl Söderberg vänder hem till Malmö Redhawks efter nio år i Nordamerika. Den snart 36-åriga centern blir en av SHL:s stora värvningar inför den kommande säsongen.

För tio år sedan lämnade Carl Söderberg hemstaden Malmö för spel i SHL med Linköping HC. Två säsonger blev det i den svenska högstaligan innan flyttlasset gick till NHL och Boston Bruins.

Nu vänder hemmasonen tillbaka till Skåne och sitt kära Malmö. Under torsdagsmorgonen presenterade Malmö Redhawks sin stjärnvärvning.

– Det skall bli väldigt roligt att komma hem igen och att få vara med på den resan som Malmö är på väg att göra. Jag tror att vi har chansen att vinna med Redhawks, vilket vore fantastiskt. Beslutet att flytta hem har vuxit fram under en längre tid och det känns rätt i tiden för mig som spelare. Det känns så klart svårt att avstå från NHL, men jag känner att jag har några riktigt bra år kvar i kroppen och de åren vill jag ge Redhawks, säger Carl Söderberg till klubbens hemsida.

Carl Söderberg var Malmö Redhawks trogen fram till och med säsongen 2011/12. När klubben för det mesta spelade i HockeyAllsvenskan var Söderberg med och dominerade, trots anbud från större klubbar. Det stora genombrottet kom dock efter flytten till Linköping, där han fick spela på den största scenen i Sverige. Efter att ha fått ögonen på sig från Nordamerika flyttade Söderberg till Boston Bruins som 27-åring. Sedan dess har han varit en givande NHL-spelare i Boston, Arizona Coyotes, Chicago Blackhawks och i Colorado Avalanche, där han slutar sin NHL-karriär.

Carl Söderberg anslöt till Colorado under denna säsong för att bli ett komplement till den redan starka truppen som utmanade om Stanley Cup. Men efter att man åkt ut mot Vegas Golden Knights kommer nu beskedet att Söderberg vänder hem istället.

Carl Söderberg hann med hela 597 matcher i NHL:s grundserie och 45 matcher i slutspelet. Totalt blev det 311 poäng i världens bästa liga. Något som vittnar om att Malmö Redhawks får in en stjärnspelare till kommande SHL-säsong.

– Det är självklart en enorm glädje för oss, att vi får hem Carl. Han brinner för det här och har stora ambitioner, att han vill vara med och ta klubben till en ny nivå. Spelaren Carl Söderberg håller yppersta klass, han är väldigt bra tränad och i min bok är han en av SHL:s främsta, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här