Foto: Bildbyrån

Igår gick det amerikanska hälsoinstitutet, Center for Disease Control, ut med en rekommendation att stänga av alla event som innehåller mer än 50 personer. Därför väljer nu NHL att låta alla spelare åka hem till sina hemstäder, då ligan inte kommer att starta upp på länge.

De nya rekommendationerna från CDC innebär att inga stora evenemang kommer att hållas inom de närmsta åtta veckorna. Till följd av detta väljer nu NHL att låta samtliga spelare resa tillbaka till sina hemstäder. I ett pressmeddelande meddelar ligan följande:

  1. Samtliga spelare får tillåtelse att åka hem till sina hemstäder. Detta gäller även internationella spelare, men då alla flygtrafik till Europa är stoppad så är möjligheterna till det begränsade.
  2. Spelarna måste fortsatt vara i självkarantän fram tills den 27:e Mars, en period som kan förlängas om det anses nödvändigt.
  3.  Efter att perioden för självkarantän är avslutad kan klubbarna välja att öppna upp träningsanläggningarna för mindre grupper, likt en försäsongsträning.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här