Foto: Bildbyrån

Den 1 augusti släpptes så äntligen pucken igen efter mer än fyra månaders väntan och NHL var tillbaka. Under sextio intensiva dagar ska NHL-slutspelet avgöras och ett specialanpassat stanley cup ska spelas innan en vinnare av NHL kan utses. Helgen har bjudit på massor med ishockey då matcherna avlöser varandra i rasande tempo och vi har samlat alla matcherna och förutsättningarna efter de inledande dagarna av omstarten i NHL. 

Matcherna som fick agera startskottet när NHL-säsongen återupptogs var några av playin matcherna. Där de 16 lagen som inte hade kvalificerat sig till stanley cup gör upp om totalt åtta platser. Lagen möts i olika dubbelmöten som spelas i bäst av fem matcher. Segrarna i dessa playin matcher kommer att få spela stanley cup slutspelet tillsammans med de åtta lagen som redan tagit sig till stanley cup.

Det var Carolina Hurricanes och New York Rangers som inledde återstarten när de två möttes i sin första match. Det blev tillslut Carolina som vann matchen med 3-2 men svenske Mika Zibanjad stod för en fin instats i Rangers tröjan då han låg bakom båda sitt lags mål genom ett mål och en assist. Carolina tog i och med segern förarsätet i de playin mötet. Sedan avlöste matcherna varandra och totalt under helgen så har det spelats tio matcher.

Resultat Playin-rundorna

Carolina Hurricanes – New York Rangers
3-2

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 
6-4

Florida Panters – New York Islanders 
1-2

Montréal Canadiens – Pittsburgh Penguins 
3-2 efter övertid

Winnipeg Jets – Calgary Flames 
1-4

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 
2-0

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 
0-3

Arizona Coyotes – Nashville Predators 
4-3

Resultat seedningsgrupperna

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 
4-1

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 
2-1

Samtidigt som de sexton lagen som inte redan har kvalificerat sig för stanley cup så spelar de åtta lagen som redan är klara för slutspelet matcher i två olika grupper med fyra lag i vardera. Detta är för att avgöra hur de olika lagen ska hamna i seedningen när väl stanley cup slutspelet drar igång sen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här