Foto: Bildbyrån

NHL-säsongen fick likt all annan sport avbrytas när coronapandemin drog in över världen. Men nu 4,5 månad efter att det senast spelades en NHL-match så har säsongen återupptagits igen. Träningsmatcher har smygstartat säsongen som på allvar drar igång igen den 1 augusti. 

Det var natten mellan tisdag och onsdag som flera av NHL-lagen återigen fick kliva ut på isen och spela en match efter det långa uppehållet. Totalt har de 24 som fortfarande är med och kämpar om segern i NHL samlats i de två olika spelorterna Toronto och Montreal. Här ska lagen göra upp i en specialversion av Stanley Cup. Matcherna kommer att spelas inför tomma läktare och alla lag hålls åtskilda och får inte ha någon fysisk kontakt med omvärlden.

De så kallade “playin” rundorna som avgör vilka lag som kommer ta sig till Stanley Cup inledds på lördag den 1 augusti. Det är även då lagen som redan har tagit sig till slutspelet ska börja spela riktiga tävlingsmatcher igen då dessa lagen kommer att tävla om seedningen i de kommande Stanley Cup slutspelet. Men redan nu har alltså lagen börjat spela träningsmatcher mot varandra för att spelarna ska komma in i matchtempo.

Först ut var Pittsburgh mot Philadelphia i en match som Philadelphia vann med 3-2 efter övertid. Sedan spelade även Toronto mot Montreal den matchen vann Toronto med 4-2. Första dagen med träningsmatcher avslutades sedan med att Edmonton spelade mot Calgary. Den matchen slutade med att Edmonton vann med 4-1.

Ikväll och inatt fortsätter träningsmatcherna med sex nya matcher. Matcherna är följande;

18:00
Tampa Bay Lightning – Florida Panthers

20:30
Colorado Avalanche – Minnesota Wild

22:00
Carolina Hurricanes – Washington Capitals 

00:00
St.Louis Blues – Chicago Blackhawks 

02:00
New York Islanders – New York Rangers

04:30
Winnipeg Jets – Vancouver Canucks

Alla träningsmatcher, playin-rundorna och Stanley Cup slutspelet kan du följa via 

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här