Foto: Bildbyrån

NHL är tillbaka efter en veckas All Star-uppehåll, och ligan går in i ett avgörande skede då formtoppar ska uppnås och slutspelsplatser ska säkras innan Stanley Cup-slutspelet startar den 8:e April.

Calgary Flames forward Matthew Tkachuk menar att slutspelet redan har börjat för Flames.

”Slutspelet börjar nu”, sa Tkachuk till nhl.com. ”Folk snackar alltid om att formen ska vara på topp när slutspelet kommer, men det är nu som formen ska toppas, annars kanske man inte ens tar sig till slutspel”.

Grundserien fortsätter natten till tisdag, och de nästkommande tio veckorna kommer att vara oerhört viktiga för de flesta lag. Med knappt en månad till övergångsfönstret stänger är det många frågetecken kring huruvida lagen kring strecket ska byta bort högavlönade spelare för att bygga om, eller om de istället ska satsa för att ta sig till slutspel.

Ligan är tightare än någonsin, då det bara skiljer 6 poäng mellan 5e-placerade New York Islanders och Vegas Golden Knights på plats 18.

”Vi har en unikt jämn lika, den mest jämna ligan av alla sporter, och jag tror att det är därför som vi är de mest underhållande”, sa Gary Bettman.

Den allra jämnaste divisionen är Pacific Division, där Vancouver leder med 58 poäng, och hela fyra lag (Oilers, Flames, Coyotes och Golden Knights) står på 57 poäng. Detta är första gången sedan 1968 som så lite som en poäng skiljer mellan de fem första lagen i divisionen efter mer än halva säsongen.

”Du kan ligga 5a ena dagen och 1a dagen efter, och vi kommer möta alla lagen innan grundserien är över, så det kan gå hur som helst”, sa Vegas forward Max Pacioretty. ”Vi kommer att få slåss in i det sista, vi räknar med att de sista 30 matcherna kommer att bli väldigt intensiva”.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här