Foto: Bildbyrån

Henrik Lundqvist fick stå åt sidan och se matchen från bänken när hans New York Rangers inatt blev utslagna från slutspelet. Igor Sjestorkin som fick chansen istället för Lundqvist kunde inte heller stoppa Carolina Hurricanes som tillslut vann med 4-1. Detta gör att Carolina som första lag nu är klara för kvartsfinalerna i stanley cup.

Efter totalt 126 matcher i slutspelssammanhang bröts inatt Lundqvist svit när han inte fick vakta kassen för sitt New York Rangers. Lundqvist har varit den målvakt som vaktat målburen i varje slutspelsmatch som Rangers spelat sedan 2006. Men inatt bröts den sviten när Igor Sjestorkin istället fick vakta Rangers målbur. Detta gör att Lundqvist stannar på 126 matcher vilket är en notering som endast två andra målvakter har slagit, Patrick Roy med sina 133 matcher och Martin Brodeur med 194 matcher.

I matchserien mot Carolina Hurricanes så har Rangers hela tiden legat steget bakom, första matchen förlorades med 3-2 och den andra matchen med 4-1. Så det var alltså upp till bevis för Rangers i nattens match annars skulle de bli det första laget som fick packa sina väskor i årets specialversion av stanley cup.

Så för att ge lite ny energi till spelarna valde alltså tränaren att peta Henrik Lundqvist och spela med Igor Sjestorkin i målet istället. Detta byte hjälpte dock inte Rangers som även förlorade den tredje matchen mot Carolina med 4-1.

Detta gör att Carolina vinner matchserien med 3-0 i matcher och därmed är det första laget från playin rundorna att kvalificera sig för kvartsfinalerna i stanley cup. New York Rangers å andra sidan blir första laget att få lämna Toronto och årets NHL-slutspel.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här