Foto: Bildbyrån

NHL har varit hårt drabbat av coronafall sedan ligan drogs igång för drygt en månad sedan. Flera lag har rapporterat in fall i sina respektive trupper samt att flertalet matcher har behövts flyttas fram. Nu kommer nästa smäll när New Jersey Devils har hela 14 spelare som testats positivt för covid-19. 

Dallas, Carolina och Vegas har redan fått flera matcher uppskjutna på grund av coronasmittade spelare i respektive lag. Men nu utökas den listan med ytterligare två lag Buffalo och New Jersey, där de sist nämnda laget drabbats absolut hårdast då man rapporterat in hela 14 smittade spelare.

Av dessa fjorton spelare som sitter i karantän så finns bland annat svenskarna Jesper Bratt och Andras Johnsson. Smittspridningen i New Jersey och Buffalo kommer bara dagar efter att lagen mötte varandra.

Buffalo har flera spelare drabbats och deras träningsanläggning stängs ner fram till och med måndag nästa vecka.

Än så länge har 18 matcher skjutits upp i under säsongen som precis har hunnit starta och i och med att fler lag nu är drabbade av covid-19 fall så kan vi räkna med ytterligare matcher kommer att bli framflyttade.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här