Montreal Canadiens har överraskat många under årets NHL-säsong. Nu har laget en vinst kvar i semifinalserien för att säkerställa en plats till årets Stanley Cup-final.

Vegas Golden Knights och Montreal Canadiens möts i en rafflande slutspelsserie borta i Nordamerika. Lagen har tagit sig till Conference Finals, där de nu tävlar om en plats i den slutgiltiga Stanley Cup-finalen.

Montreal Canadiens vann nattens drabbning med 4-1 och leder nu den totala matchserien med 3-2. Slutspelet spelas i bäst av 7 matcher, det innebär att Montreal kan avancera till Stanley Cup-final i nästa match.

Robin Lehner vaktade inte Vegas kasse i natt. Den svenska målvakten gjorde succé i målet när Vegas kvitterade matchserien senast. Men trots den bra prestationen valde Vegas att satsa på veteranen Marc-Andre Fleury i natt i stället.

Lagen möts igen under natten till midsommarafton, då Montreal alltså kan bli klara för final i Stanley Cup. I den andra matchserien, som pågår parallellt, leder Tampa Bay Lightning med 3-2 i matcher mot New York Islanders.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här