Björn Hellkvist som har varit huvudtränare för Modo i två säsonger har förlängt sitt avtal ytterligare tre säsonger till 2023. 

Hellkvist har ryktats vara aktuell för en flytt till SHL och då var det framförallt Brynäs som det ryktades om efter att de nyligen sparkat sin huvudtränare. Nu står det dock klart att Hellkvist blir kvar i Hockeyallsvenskan och Modo efter att han ha skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig till 2023.

Modo som ligger 2:a i Hockeyallsvenskan efter 36 omgångar och jagar en SHL-plats kan nu alltså fortsätta bygga vidare tillsammans med tränaren Hellkvist.

– Jag tycker att vi har goda chanser att kriga om en plats i SHL den här säsongen och skulle vi inte ta oss hela vägen nu har vi goda chanser även nästa säsong, säger Björn Hellkvist till Modos hemsida

Modos Sportchef Fredrik Glader säger såhär om förlängningen på klubbens hemsida:

– Björn och hans ledarstab har aktivt arbetat in en kultur som MODO Hockey ska stå för där vi bygger långsiktigt på en helhet med allt från träning, professionalism och ett hårt arbetande hockeylag som dessutom spelar en ishockey som är rolig att följa. I vår kultur där vi fostrar egna spelare är Björn den perfekta pusselbiten att ta oss framåt även fortsättningsvis då han vet hur man utvecklar individer och hjälper dem att bli bättre spelare genom ett modernt ledarskap, säger Fredrik Glader.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här