Foto: Bildbyrån

En storspelade Mika Järvinen var det som krävdes för att AIK skulle bryta den långa förlustsviten hemma på hovet. Målvakten räddade allt i sin väg när laget mötte Tingsryd och AIK kunde vinna matchen med 1-0. 

AIK har haft en tung säsong överlag men framförallt hemma på hovet så har laget sett ängsliga ut och flera gånger fått kliva av isen med storförluster i bagaget. Inför matchen mot Tingsryd hade AIK sjua raka förluster på hemmaplan och den senaste vinsten kom den 11 december mot Kristianstad. Nu skulle en storspelade Mika Järvinen se till att AIK återigen kunde få jubla tillsammans med sin hemmapublik. AIK som ligger hopplöst sist i tabellen och med en match mer spelad har laget fortfarande 10 poäng upp till närmaste lag i tabellen och 15 poäng upp till säker mark med sju återstående matcher så var segern ett tecken på att laget inte har gett upp än.

Mika Järvinen räddade totalt 37 skott under matchen och när Oscar Nord i hemmalaget satte dit 1-0 i slutet av andra perioden var det ett mål som senare skulle visa sig räcka för att ta tre poäng i den här matchen.

Tingsryd är inne i en riktigt tung period och laget har inte tagit en trepoängare på lagets senaste 13 matcher. Detta har gjort att laget har halkat efter i tabellen och nu har Tingsryd sex poäng upp till åttonde och sista kvalplatsen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här