Foto: Bildbyrån

Yohann Auvitu blev under måndagskvällen klar för Luleå. Den franska landslagsbacken som har meriter från både NHL och KHL förstärker alltså nu serieledarnas backuppsättning. 

Auvitu som är 30 år är född i Frankrike och representerar det franska landslaget. Han flyttade tidigt i sin karriär till Finland för att spela med JYP i deras U-20 lag, sedan blev det flera säsonger i klubben innan han flyttade vidare till Helsingfors och HIFK. Där blev han kvar till säsongen 2016-2017 då fransmannen testade sina vingar på andra sidan Atlanten och NHL. Det blev totalt 58 NHL-matcher för Yohann under två säsonger där han spelade för New Jersey Devils och Edmonton Oilers. Inför förra säsongen valde Yohann att byta ut NHL mot KHL för att representera HK Sochi.

I Sochi blev det 25 matcher innan han drog på sig en skada för ungefär ett år sedan där han blev tvungen till att operera. Han har sedan dess rehabiliterat sin skada men är nu alltså tillbaka på isen och ska hjälpa Luleå i slutskedet av SHL.

Yohann Auvitu har förutom NHL och KHL meriter även spelat 43 landskamper och deltagit i sex VM-mästerskap för sitt Frankrike.

– Det känns spännande att Yohann kommer in i laget inför avslutningen av grundserien och det efterföljande SM-slutspelet. Han är en rutinerad tvåvägsback som när han väl är inne i allt kommer att kunna spela både numerära över- och underlägen, säger Stefan Nilsson General Manager för Luleå till klubbens hemsida.

Yohann Auvitu kommer att spela i tröjnummer 81 hos Luleå Hockey.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här