Foto: NHL.com

Minnesota-backen Matt Dumba har fått det ärofyllda priset King Clancy Memorial Trophy. Priset går till den spelare i NHL som påvisat ledarskap på- och utanför isen samt stått för humanitära insatser i samhället.

Redan nu har NHL börjat utse vinnare till de olika priser som årligen delas ut från ligans håll. Vanligtvis brukar en gala äga rum efter säsongsslut men detta år har ligan valt att publicera vinnare allt eftersom.

Och nu har NHL gett ut det första priset som går till den spelare som visat bäst ledarskap på- och utanför isen samt stått för extraordinära insatser i samhället.

Förra året gick priset till den dåvarande Minnesota-forwarden Jason Zucker och även detta år kan Minnesota Wild stoltsera med att priset hålls kvar i samma organisation när backen Matt Dumba tilldelats priset.

Dumba har bland annat tagit ställning i Black Lives Matter-frågan och i samband med stora protester i Minnesota under månadsskiftet maj/juni donerat pengar till lokala företag som behövt bygga upp sina lokaler igen som följd av protesterna. Matt Dumba har även bidragit till andra organisationer.

De två andra finalisterna var P.K. Subban och svenske stormålvakten Henrik Lundqivst. Det är andra året i rad som han hamnar bland de tre finalisterna.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här