Foto: Bildbyrån

Mathias Bromé har en succéartad säsong bakom sig i Örebro, från sin forwardsposition levererade Bromé 43 poäng på totalt 52 matcher. Detta gjorde honom till klubbens bästa poängspelare och gav en sjätteplats i SHL:s totala poängliga. Nu är dock Bromé förlorad för Örebro då han väljer att lämna SHL för att testa lyckan i NHL och Detroit Red Wings. 

Mathias Bromé har de senaste åren utvecklats enormt och tagit stora kliv i sin ishockeykarriär. Han hade redan inför förra säsongen chansen att testa lyckan i NHL men valde då att fortsätta en säsong till och utvecklas ytterligare i SHL. Det blev en fullträff då han gjorde en kanonsäsong i Örebro.

Men nu väljer alltså Bromé som även har varit med i Tre Kronor under de två senaste säsongerna att lämna Sverige och flytta till Nordamerika. Mathias Bromé har skrivit på ett kontrakt med Detroit Red Wings i NHL. Ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Jag vill passa på att tacka alla fans och alla i Örebro Hockey för den här tiden. Jag har haft ett fantastiskt år i klubben och jag och min sambo har trivts otroligt bra. För mig är det ett pojkdröm att få chansen i NHL och det blir ett äventyr som jag känner mig redo för. Örebro Hockey har något väldigt bra på gång och jag önskar klubben och fansen all lycka framöver. Jag hoppas vi ses i Behrn Arena igen, säger Mathias Bromé till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här