Foto: Bildbyrån

Det var i KHL-mötet mellan Mario Kempes CSKA Moskva och Amur Chabarovsk som Kempe blev skadad och kommer att bli borta ungefär en månad. Detta gör att han inte kommer kunna delta i Beijer Hockey Games som spelas i Malmö om två veckor.

Mario Kempe hade under matchen mot Amur Chabarovsk gjort ett mål och en assist men nu blir han alltså borta från spel i en månad. Kempe har under säsongen stått för elva mål och elva assist i sitt CSKA Moskva som redan har kvalificerat sig för KHL-slutspelet som drar igång i början av mars.

Kempes skada ska inte vara så allvarlig att han missar slutspelet utan CSKA Moskvas tränare Igor Nikitin räknar med att ha tillbaka svensken tills dess.

Men för den svenska förbundskaptenen Johan Garpenlöv kommer skadan olägligt då Kempe inte kommer att kunna spela Beijer Hockey Games som startar 11 februari.

Garpenlöv har sedan tidigare meddelat att han enbart kommer ta ut spelare från KHL och SHL. Detta för att spelare från Schweiz behöver sitta i karantän i tio dagar när de återvänder till landet.

Från SHL kommer Garpenlöv inte heller att ta ut spelare som är hemmahörande i Brynäs, Djurgården, Malmö och HV71 då dessa lag kommer att spelas matcher under landslagsuppehållet.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här