Foto: Bildbyrån

San Jose Sharks gick precis ut med den dåliga nyheten att Erik Karlsson har brutit tummen och kommer att missa resten av säsongen. Karlsson kommer att opereras i dagarna och förväntas att vara tillbaka till nästa försäsong.

Skadorna fortsätter att drabba San Jose Shark och jakten på slutspel blir allt svårare för laget från södra Kalifornien. Två nyckelspelare stod redan på skadelistan, i form av Tomas Hertl (ljumske) och Logan Couture (bruten fotled) stod redan på skadelistan, och nu kommer nästa bakslag. Erik Karlsson klev av banan under fredagens match mot Winnipeg Jets, och röntgenbilderna visar nu att Karlsson brutit tummen och kommer att behöva opereras.

Bedrövliga nyheter för Sharks och för tränare Bob Boughner.

”Tuffa nyheter. Vi tampas redan med skador, och nu kommer ännu en”, sa Bob Boughner inför lördagens match mot Minnesota Wild. ”Vi har gjort ett ganska bra jobb med att kämpa oss igenom motgångarna, tävla och jobba som ett lag, och kommer att behöva fortsätta med det ikväll”.

Karlsson missade stora delar av förra säsongen då han drogs med en ljumskskada som höll honom borta från spel i 29 matcher. Årets säsong har gått desto bättre och Karlsson leder den interna poängligan med 40 poäng på 56 matcher.

”Han är vår bäste poängplockare, och vi har redan två andra poängplockare skadade”, sa en uppgiven Boughner. ”Det är en tuff skada som genererar ännu en motgång till vårt lag. Det kommer att krävas en rejäl laginsats, när man saknar tre såna spelare är det inte lätt att ersätta dem”.

Sharks ligger för närvarande 10 poäng under slutspelsstrecket, och kommer att få det tufft att gå till slutspel. Sharks har kallat upp Jacob Middleton från AHL för att ersätta Karlsson, som förväntas vara redo för spel inför nästa försäsong.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här