Foto: Bildbyrån

Marcus Weinstock har tio raka säsonger bakom sig i Örebro. Men inför kommande säsong fick den nu 36-åriga Weinstock beskedet att det inte skulle bli någon förlängning i Örebro. Nu väljer han att avsluta karriären och blir talangutvecklare och huvudtränare för U-16 i Örebro Hockey istället. 

Marcus Weinstock kom till Örebro inför säsongen 2010/2011, sedan dess har han varit klubben trogen men efter tio raka säsonger i Örebro så fick han beskedet att hans kontrakt inte skulle förlängas. Då valde Weinstock att lägga skridskorna på hyllan och nu står det klart att han trotts allt blir kvar i klubben.

Weinstock har skrivit på ett kontrakt som talangutvecklare och huvudtränare för klubbens U-16 lag. Ett kontrakt som stäcker sig över säsongen 2021/2022.

– Det känns otoligt glädjande att få chansen att fortsätta arbeta i klubben i mitt hjärta. I och med detta är min spelarkarriären över och jag ser nu framemot en ny karriär som tränare. Jag hoppas och tror att jag kommer ha mycket att bidra med och det ska bli väldigt kul att jobba tillsammans med våra yngsta spelare, säger Marcus Weinstock till klubbens hemsida.

– Vi är otroligt glada att Marcus blir kvar i Örebro Hockey. Med sitt klubbhjärta och långa erfarenhet som spelare kommer han bli en viktig kugge i juniorverksamheten. Det ska bli spännande att följa Marcus resa som tränare och tillsammans med Henrik Löwdahl och Kalle Olsson har vi en bra stomme som kommer fortsätta utveckla juniorverksamheten framåt, säger Örebro Hockeys General Manager Stefan Bengtzén.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här