Foto: Bildbyrån

Florida Panthers målvakt Sergei Bobrovsky kommer att donera $100,000 till alla deltidsanställda arena-arbetare som jobbar i Floridas hemma-arena BB&T Center. Flera medspelare kommer att matcha stjärnans fina gest.

Många människor drabbas ekonomiskt när coronaviruset tvingar idrottsvärlden att pausa. Extra hårt drabbas alla som inte har fast anställning, då de inte får någon ersättning under tiden ligan ligger nere. Detta fick Sergei Bobrovsky reda på och väljer att dra sitt strå till stacken för att hjälpa de människor som är jobbar i samband med Floridas hemmamatcher.

Bobrovsky kommer personligen att donera $100,000, och flera av hans lagkamrater kommer att matcha hans gåva, enligt nhl.com.

BB&T Center anordnar inte bara hockeymatcher, utan används även som konsertarena. André Rieu och hans orkester vid namn Johann Strauss Orchestra kommer även dem att få ställa in sin konsert. Disney on Ice var tänkt att uppträda i arenan den 26:e Mars, och det är ännu oklart om även de kommer att behöva ställas in.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här