Foto: Bildbyrån

Rasmus Andersson skrev i måndags på ett nytt kontrakt med sin nuvarande lag Calgary Flames. Kontraktet sträcker sig över sex år och är värt $4.55 miljoner dollar per år, totalt $27 miljoner dollar.

Då Rasmus Andersson var inne på det sista året av sitt nuvarande kontrakt var det länge oklart om svensken skulle bli klar i Calgary efter säsongen. I måndags stod det dock klart att Malmö-sonen skrivit på ett sexårsavtal med Flames, och kommer efter sex år ha plockat hem närmare 270 miljoner kronor.

”Vi är väldigt glada över att det gick så snabbt”, sa Andersson via klubbens hemsida. ”Vi älskar den här staden, och vi älskar det här laget. Vi älskar hela den här situationen. Jag ville vara här en lång tid framöver och därför skrev jag på för sex år” , förklarar en glad Andersson.

Flames General Manager, Brad Treliving, var också nöjd över att ha knutit till sig svensken för sex år framöver och poängterar att det var en bra överenskommelse för båda parter.

”I slutändan så ger det honom en enorm trygghet”, sa Trevliving till klubbens hemsida. ”Det är en grym deal för Rasmus, och en grym deal för Flames. Han kommer bara att fortsätta att utvecklas och växa”.

Andersson draftades av Flames i andra rundan av 2015 års NHL Draft, och debuterade två år senare, den 8e April 2017. Det nya kontraktet sträcker sig till 2026.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här