Foto: Bildbyrån

Skoda Trophy är en försäsongsturnering som i år spelades i Södertälje. Deltagande lag i årets turnering var Södertälje SK, Djurgården, Malmö Redhawks, Brynäs, Leksand och Vita Hästen. Lagen var indelade i två grupper där det under intensiva dagar har spelats 12 matcher. Vinnarna av turneringen blev tillslut Malmö Redhawks som besegrade Djurgården i finalen. 

Malmö Redhawks hamnade i samma grupp som Leksand och Vita Hästen. Där blev det först seger mot Leksand med 6-5 som sedan följdes upp av 4-1 seger mot Vita Hästen. Leksand besegrade även de Vita Hästen i de mötet med 5-2 vilket innebar att gruppen slutade med att Malmö vann före Leksand på en andra plats och Vita Hästen på en tredjeplats.

I den andra gruppen spelade Djurgården, Brynäs och Södertälje. Där blev det dubbla segrar för Djurgården med 4-0 mot Södertälje som sedan följdes upp av 3-0 mot Brynäs. Resultat som innebar att Djurgården vann gruppen, Brynäs vann sin match mot Södertälje med 4-0 vilket innebar att de slutade på en andraplats i tabellen. Södertälje hade ingen lyckat gruppspel där laget inte lyckades göra några mål framåt och slutade därmed på en tredjeplats i tabellen.

Resultaten innebar att Malmö ställdes mot Djurgården i finalen av turneringen. En final som fick avgöras på straffar. Djurgården var de lag som tog ledningen i matchen med att göra 1-0 redan efter 1.04 i första perioden. Resultatet stod sig första period ut. Malmö skulle dock snabbt i den andra perioden kvittera till 1-1 och även ta över ledningen med 2-1 och även 3-1. Ett resultat som såg ut att stå sig period ut. Men Djurgården fick vittring igen när man med 20 sekunder kvar av den andra perioden tryckte in reduceringsmålet till 3-2.

I den sista perioden kvitterade även Djurgården till 3-3 ett resultat som även stod sig matchen ut. Förlängning följde, en förlängning som blev mållös och matchen fick istället avgöras på straffar.

Där var det Malmö som var starkast och kunde därmed vinna matchen och inkassera prissumman på 101 000 kronor.

Det spelades även två placeringsmatcher där Brynäs vann mot Leksand med 3-1 och slutade trea i turneringen och Leksand på en fjärde plats.

Vita Hästen vann den andra placeringsmatchen mot Södertälje med 4-1 och slutade femma i turneringen och Södertälje som spelade i sin hemmaarena slutade sist i Skoda Trophy.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här