Foto: Bildbyrån

Ikvällens omgång spelades det bland annat ett skånederby och en viktig match om det övre slutspelsstrecket där Örebro gick vinnande ur matchen. Se samtliga resultat och målskyttar från SHL:s tisdagsomgång här nedan.

Leksands IF – Örebro Hockey 1-5 (1-4, 0-0, 0-1)

Målskytt LIF: Carter Ashton

Målskyttar Örebro: Christopher Mastomäki, Rodrigo Abols 2x, Ludvig Rensfeldt 2x

Kommentar:

Kvällens match mellan Leksand och Örebro var på förhand en match där viktiga poäng stod på spel. Örebro låg inför matchen på en sjätte plats som betyder direkt slutspelsplats medan Leksand låg på en sjunde. Sju poäng skilde lagen åt. Så för Leksands del var kvällens match en chans att plocka in poäng men detta såg Örebro till att sätta stopp för med en imponerande 5-1 seger där både Rodrigo Abols och Ludvig Rensfeldt blev tvåmålskyttar.

Linköping HC – Växjö Lakers 1-2 efter straffar (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Målskytt LHC: Markus Ljungh

Målskytt Växjö: Pontus Holmberg

Kommentar:

Linköping är desperata efter poäng för att undvika kval och i kvällens match stod topplaget Växjö för motståndet. Trots toppmotstånd och betydligt färre skott på mål efter 60 spelade minuter hade Linköping fixat en poäng. Matchen gick till förlängning men den blev mållös vilket gjorde att matchen skulle avgöras på straffar. Man skulle kunna sammanfatta det att båda lagen bör träna på straffar för det dröjde till den 14 straffen innan Växjös Joel Persson kunde fixa seger till smålandslaget.

IK Oskarshamn – Färjestad BK 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Målskytt IKO: Fredrik Olofsson

Målskyttar FBK: Albert Johansson, Per Åslund, Daniel Viksten, Martin Johansson

Kommentar:

Topptippade Färjestad har den här säsongen inte levt upp till det högt ställda förväntningarna men under tisdagen segrade laget mot Oskarshamn som kämpar för att undvika kvalspel. Trots tidig ledning för Oskarshamn vände bortalaget matchen. Spelaren som sköt det matchvinnande målet var Per Åslund i slutet av den andra perioden.

Rögle BK – Malmö Redhawks 1-2 efter straffar (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 2-0)

Målskytt RBK: Daniel Zaar

Målskytt Malmö: Victor Backman

Kommentar:

Trots att Rögle befinner sig på andra plats medan Malmö härvar runt i botten av tabellen lyckades skånederbyt få en oväntad vinnare. I Lindab arena tog Malmö hem segern efter straffar i ett målsnålt derby. Rögle sköt betydligt fler skott på mål men Oscar Alsenfelt stod för en heroisk insats i Malmö målet vilket gjorde att hans lagkamrater fick möjlighet att fira en seger som ger Malmö välbehövligt självförtroende inför fortsättningen.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här