Foto: Bildbyrån

Joe Veleno är klar för spel i Malmö Redhawks för resten av säsongen. Den 20-årige centern ansluter på lån från NHL-klubben Detroit Red Wings, det skriver Malmö på sin hemsida.

Joe Veleno sågs i unga år som en supertalang. Redan som 16-åring hade han producerat 43 poäng på 62 matcher i den kanadensiska juniorligan QMJHL, vilket är högst ovanligt.
Men inför NHL-draften 2018 hade talangen stagnerat lite och Veleno sågs snarare som ett säkert val än som någon framtida stjärna och valdes sedan som nummer 30 av Detroit Red Wings i förstarundan.

Men nu är kanadensaren klar för en utlåning till SHL och Malmö Redhawks. Klubben presenterade centern under tisdagen och sportchefen Patrik Sylvegård är nöjd med rekryteringen.

– Vi är glada över att vi får hit en spelare som Joe, som går en fin framtid till mötes i NHL. Red Wings, som äger hans rättigheter, tror väldigt mycket på honom och ser honom som en toppcenter under många år framöver. Efter jul var han bästa center i Grand Rapids i AHL, säger han till klubbens hemsida.

Joe Veleno var så sent som i vintras med och vann JVM-guld med Kanada, där han bar ett ”A” på bröstet, som en av tre lagkaptener i guldvinnarna. I JVM stod Veleno för sex poäng på lika många matcher.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här