Foto: Bildbyrån

Malmö tog en viktig seger i kampen om slutspelet. Stor matchhjälte för Malmö blev målvakten Oscar Alsenfelt som förrum att hålla nollan även fick med sig en assist i matchen.

I en jämn första period var det Malmö som tog ledningen i powerplay genom Lars Bryggman. Bryggmans poäng var hans 20:e under denna säsong.

I andra perioden var det Brynäs som tryckte på för att få dit en kvittering, men Malmös målvakt Oscar Alsenfelt visade vilken fantastisk målvakt han är. Alsenfelt som har missat de två senaste matcherna efter en smäll mot huvudet han ådrog sig mot Djurgården var på spelhumör och stod för flera fina räddningar.

Matchens vackraste mål var Fredrik Händemarks 2-0 mål. Malmö kaptenen smög in på bortre stolpen och kunde enkelt stöta in Niklas Arells geniala passning i tom bur.  Under matchens fem sista minuter kunde sedan Malmö dra ifrån ytterligare genom mål av  Johan Olofsson, Jesper Jensen och Axel Wemmenborn. Jesper Jensens 4-0 mål gjordes i tom målbur och här stod matchens bästa spelare Oscar Alsenfelt för en assist.

Malmö har nu 10 poäng ner till Brynäs på 11:e plats i tabellen. I nästa omgång spelar Malmö mot Skellefteå samtidigt som Brynäs fortsätter med bortamatch mot Örebro.

Artikeln är skriven av:

Marcus Lundberg – Sportskribent
marcus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här