Foto: Pixabay

Att NHL är en liga där matcherna ofta blir målrika är inte någonting nytt. Under natten till idag spelades åtta matcher där hela 52 puckar hamnade i nätet. Tycker man att detta låter mycket finns det ytterligare statistik som visar på att de svenska NHL-spelarna bidrog en hel del under kvällen som passerade i Nordamerika. Hela tio av målen gjordes nämligen av svenska spelare.

New York Rangers fick med sig viktiga poäng mot Florida Panthers, där Mika Zibanejad kunde sätta två puckar i målet. Elias Lindholm gjorde i sin tur ett mål för sitt Calgary Flames i mötet med Montréal Canadiens. Rikard Rakell gjorde det enda målet för Anaheim Ducks i matchen mot Chicago Blackhawks, samtidigt som John Klingberg gjorde ett mål för Dallas STars när de vann över LA Kings.

San Jose Sharks besegrade Nashville Predators med 5-4 och Filip Forsberg och Viktor Arvidsson gjorde tillsammans alla mål för Predators.Även Patric Hörnqvist fick bli tvåmålsskytt när Pittsburgh Penguins vann över Edmonton Oilers på förlängning. Så pass många mål såhär kort in på säsongen bådar gott för en hög placering i poängligan om man fortsätter i den här takten. Just nu är det Gabriel Landeskog som fått till flest mål under säsongen av svenskarna med sina åtta mål på nio matcher.