Foto: Bildbyrån

Inför den kommande NHL-säsongen var det tänkt att Henrik Lundqvist skulle vakta målet för sitt nya NHL-lag Washington Capitals men så blir inte fallet efter att ett hjärtfel upptäckts. Det skriver stjärnmålvakten på sin Instagram.

Många var nyfikna att se om Henrik Lundqvist kunde få ett lyft i Washington efter att ha fastnat på bänken i New York Rangers. Det kommer vi tyvärr inte få veta eftersom han tidigare idag la ut ett inlägg på Instagram där han berättar öppet om sina känslor efter beskedet om att han har ett hjärtfel.

”Det krossar mitt hjärta (bokstavligen) att dela de här nyheterna: Jag kommer inte att ansluta till Capitals den kommande säsongen. Efter många veckor av tester och konversationer med specialister runtom i landet, har det nu fastslagits att jag har ett hjärtfel som kommer hindra mig från att gå ut på isen. Tillsammans har vi beslutat av risken att spela före behandling är för hög. Så jag kommer att spendera de kommande månaderna med att lista ut vad som är bäst”, skriver Lundqvist tillsammans med en bild på sociala medier.

Nu finns risken att detta är slutet på en fantastisk karriär. Henrik Lundqvist har bland annat vunnit SM-guld, OS-guld och VM-guld. Individuellt sett har han dessutom vunnit Vezina Trophy 2012 som bäste målvakt i NHL och varit nominerad ytterligare fyra gånger.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här