Foto: Bildbyrån

Med två år kvar på kontraktet talar mycket för att 37-årige Henrik Lundqvist kommer att avsluta karriären när hans långtidskontrakt med New York Rangers tar slut. Säsongen 18/19 var svenskens sämsta säsong någonsin, efter att ha varit Rangers starkast lysande stjärna i över 10 säsonger. I år hoppas Lundqvist på att ta sig tillbaka till toppen av NHL.

“De första tre månaderna (förra säsongen) kände jag att jag var bland de bästa i ligan, men i den andra halvan var jag inte det”, sa Lundqvist till NHL.com på NHLs årliga upptaktsträff. “Jag vet att jag kan vara med och tävla bland de bästa målvakterna i ligan, så det är den inställningen jag kommer ha den här säsongen”.

New York Rangers har de senaste åren varit inne i ett generationsskifte som gjort att resultaten blivit lidande. Nu hoppas klubben på att återigen bli ett slagkraftigt topplag, och har under sommaren värvat toppspelare som Jacob Trouba och Kaapo Kakko, samtidigt som man skrivit ett sjuårskontrakt med stjärn-forwarden Artemi Panarin. Sommarens värvningar har gjort att Lundqvist återigen kan börja drömma om att vinna Stanley Cup, och poängterar att han spelar för att vinna.

“Den absolut största anledningen till att jag spelar, är för att vinna. Det är det som gör mig lycklig och det är huvudmålet i år. Jag hoppas att vi sätter målet att ta oss till slutspel, men det är något vi får prata om inom gruppen.

37-årige Lundqvist vet att karriären börjar lida mot sitt slut, och att han inte har många chanser kvar att vinna sin efterlängtade Stanley Cup pokal. Han vet ännu inte hur många säsonger han har kvar att spela, men säger att han vill spela så länge kroppen håller.

“Jag kommer ta det år för år och göra det bästa av varje säsong”, säger Henke. “Förra hösten, Oktober, November, December, kände jag mig riktigt bra. Jag njöt av att spela, och det finns ingen anledningen att sluta så länge jag känner att jag kan hålla den nivån jag vill spela på”.

Nästa onsdag påbörjar Lundqvist  sin 15:e NHL-säsong. Rangers tar emot rivalerna New Jersey Devils i säsongens första försäsongsmatch och Henrik Lundqvist tar upp jakten på Stanley Cup för, vad som kan bli, näst sista gången.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här