Foto: Bildbyrån

Henrik Lundqvist har varit New York Rangers solklara förstemålvakt enda sedan han klev in i ligan 2005 – fram tills i år. ”Henke” har fått allt mindre speltid under säsongen, och idag gick tränare Quinn ut och annonserade att ryssen Igor Shesterkin är lagets nye förstemålvakt.

Den 24-årige doldisen Igor Shesterkin värvades in från KHL inför säsongen, och spenderade majoriteten av säsongen i AHL fram tills att han fick göra debut i Rangers den 7e Januari 2020. Sedan dess har ryssen vunnit sex av sina sju startade matcher, med en räddningsprocent på imponerande 94.1%.

I en intervju med New York Post fick tränare David Quinn frågan om Shesterkin spelat sig till en förstemålvaktsplats, något som tränaren bekräftade.

”Som det ser ut nu så är han [Shesterkin] det, med tanke på hur han har spelat”, sa Quinn angående Shesterkin. ”Vi vill ge alla chansen och sen se hur de utvecklas, och jag tycker att alla har fått sin chans. Jag tycker att Igor har bidragit mest”.

Samtidigt som Shesterkin storspelat har Henrik Lundqvist haft det tyngre. Lundqvist har bara spelat tre matcher sedan ryssens antågande, och har bara skrapat ihop en räddningsprocent på 88.5%, och över 3 mål insläppta mål i snitt per match. Lundqvist är inte van att dela på målvaktsposten, då han varit Rangers klara förstemålvakt enda sedan 2005.

Med sina 459 vinster är han sjätte bäst i NHLs historia, en vinst ifrån Marc-Andre Fleury på 5e-platsen. ”Henke” är Rangers bäste målvakt genom tiderna, och har både flest antal spelade matcher, flest vinster och flest antal hållna nollor i klubbens historia.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här