Foto: Bildbyrån

Säsongen har varit en berg-och-dal-bana för Henrik Lundqvist som för första gången på länge fått vänja sig med att sitta på bänken. Inatt startar Henke dock för tredje matchen i rad, något han inte gjort sedan November. 

Henke har varit lagets starkast lysande stjärna under 10-talet, och är en av de mest respekterade idrottarna i New York. Svensken börjar dock bli till åren, och har fått vänja sig med att allt mer ofta stå åt sidan, då Rangers valt att satsa på den unge ryssen Alexandar Georgiev.

Henke har dock krigat sig tillbaka och får inatt chansen för tredje gången i rad, när Rangers tar emot Carolina Hurricanes under fredagsnatten. Carolina är lite av ett favoritmotstånd för Lundqvist, som bara släppt in 4 mål på 90 skott (95.6% i räddningsprocent), i de två matcher han spelat mot Hurricanes i år. Detta är något tränare Rod Brind´Amour noterat.

”Jag tycker att deras styrka är målvaktsspelet. De har också spetsspelare både offensivt och defensivt, och det bra målvaktsspelet tillåter dem att spela sitt spel”, sa Hurricanes tränare till nhl.com. ”Vi kommer behöva kämpa för att hitta en väg förbi Lundqvist”.

Mika Zibanejad är också i storform och har producerat nio poäng på de sex senaste matcherna (5+4).

Matchen startar 01.00 svensk tid och visas på Viasat Hockey.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här