Foto: Bildbyrån

Igår kväll avgjorde Luleå finalserien på hemmaplan i SM-slutspelet för SDHL. Laget var överlägsna i finalserien och vann med klara 3-0 i matcher. Den sista avgörande matchen blev dock spännande när Brynäs tog kommandot.

Brynäs satte nämligen både 1-0 och 2-0 inom loppet av fyra minuter i mitten av den första perioden. Målen gjordes av Josefin Bouveng. Bouveng är bara 19 år men har under grundserien ändå gjort 46 poäng på 29 matcher. I slutspelet slutade hon inte direkt göra poäng. I slutspelet blev det 18 poäng på 7 matcher. Trots hennes två mål fortsatte Luleå pumpa på och målen skulle så småningom komma.

När det bara återstod 1.15 av den andra perioden reducerade Luleå genom den finländske forwarden Noora Tulus. 2-2 skulle så smångingom också komma. Denna gång var det också en finländska som hitta rätt. Viivi Vainikka kvitterade med drygt sju minuter kvar av matchen. Inget av lagen lyckades göra något mer mål under ordinarie tid så matchen fick avgöras i förlängning. Nu var Luleå ett enda mål från SM-guld. Men även Brynäs hade chans att hålla liv i serien. Det blev dock Luleå som avgjorde i förlängningen när ännu en finländska satte dit pucken till 3-2. Bänken i Luleå var som galna och skyndade sig in på isen för att fira SM-guldet.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här