Foto: Bildbyrån

Coronaviruset har satt sina spår överallt och inte minst har den drabbat många ekonomiskt. Luleå hockey är inte ett undantag utan redovisar ett minusresultat på 1,9 miljoner kronor för föregående säsong. 

Luleå hade en sportsligt riktigt stark säsong och vann grundserien med 14 poängs marginal ner till Färjestad. Men trots den fina framgången på isen så gick det tyngre ekonomiskt. Klubben redovisar ett minusresultat som beror på virusets spår. Då SHL fick avbrytas och inget slutspel kunde spelas så tappade Luleå mycket ekonomiskt.

Minusresultatet på 1,9 miljoner kronor är dock utan att räkna in det eventuella stöd som klubben kan få från Riksidrottsförbundet.

Luleås minusresultat på 1,9 miljoner kronor betyder att klubben nu har 24 miljoner kronor i eget kapital och att man räknar med ett intäktsbortfall på omkring 15 miljoner kronor till nästa säsong.

– Vi gläds dock med att verksamheten trots allt levererade ett överskott som bidrog till att öka likviditeten med 2,2 miljoner kronor, säger klubbens VD Stefan Enbom i ett pressmeddelande.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här