Foto: Bildbyrån

Det är till NSD som klubbdirektören i Luleå berättar att klubben inte har några pengar kvar till spelarkontrakt och därmed riskerar klubben att tappa spelare som Joel Lassinantti och Konstatin Komarek då det inte finns budget att erbjuda dessa spelare nya kontrakt. 

Luleå hade i den ursprungliga spelarbudgeten fem miljoner att spendera på löner utöver de redan kontrakterade spelarna som finns i klubben, men på grund av coronaviruset ser klubben ut att tappa runt 15 miljoner kronor i intäkter, något som gör att de fem miljonerna som skulle spenderas på spelare inte kommer finnas tillgängliga.

Detta har gjort att klubben i nuläget inte har råd att erbjuda målvakten Joel Lassinantti som varit i klubben i sex säsonger ett nytt kontrakt. Lassinantti har under sin tid i klubben varit en av ligans bästa målvakter och att tappa honom skulle vara ett stort avbräck för Luleå. Även centernspelaren Konstatin Komarek som Luleå plockade in från Malmö Redhawks under säsongen ser ut att behöva lämna klubben då det inte finns pengar att kunna erbjuda ett nytt kontrakt.

– Vi vill inget hellre än att Joel Lassinantti och Konstantin Komarek ska spela för Luleå, det skulle vara helt underbart om vi kunde behålla dem. Det kanske visar sig att tappet inte blir så stort som vi befarar och att vi har möjlighet att erbjuda dem kontrakt i ett senare skede, men som det ser ut nu är i princip varenda krona är förbrukad och vi kan inte handla för pengar vi inte har, säger Stefan Enbom till NSD.

Luleå har även varit med i racet om att värva Jonathan Dahlén som gjorde en kanonsäsong i Timrå, men på grund av den rådande ekonomiska situationen så har Luleå valt att inte gå vidare med Dahlén och ser enligt rykten ut att hamna i Örebro istället.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här