Foto: Bildbyrån

De svenska ungdomarna gör succé i NHL. Under söndagsnatten slog Lucas Raymond till med sitt första hattrick i NHL i Detroit Red Wings seger mot Chicago Blackhawks.

I slutet av december spelas Junior-VM i Kanada. Då är frågan om en av Juniorkronornas största stjärnor kommer att finnas med på isen i den blågula tröjan. Lucas Raymond gör succé i sitt Detroit Red Wings och stod under natten för karriärens första hattrick.

I matchen mot Chicago Blackhawks så öppnade Lucas Raymond målskyttet för sitt Detroit. Efter slarv i Chicagos zon så hamnade pucken hos svensken som tunnlade Marc-Andre Fleury i Chicago-målet och satte dit 1-0 efter fem minuter spelade av matchen.

Det andra målet i matchen för Raymond kom med en minut kvar av den andra perioden. Lagkaptenen för Detroit, Dylan Larkin, gick på mål och avfyrade ett skott som målvakten släppte retur på innan Lucas Raymond stötte dit 5-2 och sitt andra mål i matchen.

Men 19-åringen från Göteborg var inte klar där. I den tredje perioden så gjorde Lucas Raymond sitt tredje mål i matchen. Den tidigare Rögle-backen Moritz Seider passade till Dylan Larkin i powerplay som i sin tur skickade över en fin passning rakt över banan till Lucas Raymond som med ett direktskott satte 6-3 till Detroit.

Raymonds sista mål blev också matchens sista. Detroit Red Wings vann matchen med 6-3 efter att deras svenske 19-åring alltså gjort sitt första NHL-hattrick. Lucas Raymond har nu gjort sju poäng på sex spelade matcher i NHL med sina fyra mål och tre assist.