Foto: Bildbyrån

Den svenska forwarden Linus Omark lämnar Ryssland och KHL efter sex år. Ny klubbadress är Genève-Servette i den schweiziska högstaligan.

Efter ännu en succésäsong i KHL och Salavat Yulaev Ufa för Linus Omark har han nu valt att lämna klubben för nya äventyr. Svensken har skrivit på ett tvåårskontrakt med Genève-Servette.

Linus Omark kom till KHL säsongen 14/15, då till den finska klubben Jokerit. Klubben debuterade i ligan den säsongen och den svenske forwarden stod för 46 poäng under grundsäsongen, vilket han var näst bäst med i laget. Säsongen efter flyttade Omark till Ufa och Salavat Yulaev. Där fortsatte poängproduktionen.

Debutsäsongen i Ufa blev en succé för svensken, som stod för 57 poäng på 60 matcher, vilket placerade honom på en femteplats i den totala poängligan. Omark har sedan dess varit en av de mest konsekventa poängplockarna i KHL med drygt 54 poäng i snitt per säsong. Förra året kom Omark fyra i den totala poängligan i ligan.

Men nu lämnar alltså Linus Omark Ryssland för ett äventyr i Schweiz. Svensken har tidigare en succésäsong bakom sig i NLA med EV Zug säsongen 12/13.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här