Foto: Bildbyrån

Ikvällens omgång skrällde flera bottenlag såsom Brynäs och Linköping. I och med att Linköping vann i Göteborg mot Frölunda betyder det att Linköping vunnit två raka matcher efter att ha gått riktigt tungt en längre tid. Varje poäng för Linköping är guld värd i kampen för att slippa kvala sig kvar i SHL. Se samtliga resultat och målskyttar från SHL:s tisdagsomgång här nedan.

Brynäs IF – Örebro Hockey 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) 

Målskyttar BIF: John Nyberg, Jaedon Descheneau

Kommentar: 

Utan stjärnduon Anton Rödin och Greg Scott såg det svårt ut för Brynäs att fortsätta plocka poäng men det var precis det dom gjorde i och med segern i dagens match. När inte stjärnduon var i speldugligt skick var andra spelare tvungna att kliva fram. 1-0 målet som visade sig bli matchavgörande kom från defensiva backen John Nyberg som inte är någon van målskytt. I början av den sista perioden utökade sedan Brynäs ledningen till 2-0. Trots en massiv press av Örebro i återstoden av perioden höll Samuel Ersson nollan i Brynäsmålet.

Frölunda HC – Linköping HC 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Målskytt FHC: Stefan Elliot

Målskyttar LHC: Tyler Morley, Andrew Gordon

Kommentar:

Topplaget Frölunda skulle bara städa av bottenlaget Linköping efter att vunnit mot Färjestad i Karlstad i lördags men Linköping hade andra planer. Nyförvärvet Tyler Morley som för bara några dagar sedan kom från Skellefteå blev stor matchhjälte med ett mål och en assist. När Frölunda i slutet av den tredje perioden sedan skulle jaga kvittering drog laget på sig en onödig utvisning som gjorde att Linköping istället kunde stå emot.

Luleå HF – Skellefteå AIK 2-3 efter straffar (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 1-2)

Målskyttar LHF: Niklas Olausson, Einar Emanuelsson

Målskyttar SAIK: Roland McKeown, Jonatan Berggren

Kommentar:

I Luleå spelades ikväll Norrlandsderby mellan Lulea och Skellefteå där bortalaget efter straffar skulle stå som segrare. Lulea hade dock ledningen två gånger i matchen men Skellefteå lyckades kvittera både gångerna och ta matchen till straffar. Där satte ynglingen Simon Robertsson och Jesper Fröden varsin straff för Skellefteå medan bara Linus Klasen i Luleå lyckades överlista Arvid Söderblom.

Rögle BK – Djurgårdens IF 2-3 efter straffar (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Målskytt RBK: Niklas Hansson 2x

Målskyttar DIF: Jesper Petterson, Kalle Östman

Kommentar:

Skåningarna inledde matchen mot Djurgården starkt och hade ledningen med 2-0 efter halva den första perioden efter två mål av backen Niklas Hansson. I slutskedet av perioden lyckades dock Djurgården få till en reducering som var viktigt mentalt. I period två och tre var Djurgården det bättre laget och kvitteringen kom i mitten av den andra perioden. Trots Djurgårdens övertag i skottstatistiken gick matchen till straffar där Linus Andersson i Djurgården var den enda spelaren som lyckades sätta en straff.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här