Foto: Bildbyrån

Ikväll spelades endast två matcher i SHL. Den här säsongen är ingen annan lik och man börjar nästan vänja sig vid att det oftast är få matcher under varje omgång som kan spelas som planerat på grund av covid-19 fall i de olika lagen. De lag som var i farten ikväll var HV71, Linköping, Växjö och Malmö.

HV71 – Linköping HC 2-3 efter straffar (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-2)

Målskyttar HV71: Lias Andersson, Oskar Olausson

Målskyttar LHC: Arvid Costmar, Jarno Kärki

Kommentar:

Matchen i Jönköping var en jämn historia där bortalaget tog kommandot efter att ha gjort 1-0 efter fem spelade minuter. Linköping ökade sedan på till 2-0 i mitten på den andra perioden. Då såg läget mörkt ut för HV71 , men hemmalaget reste sig och kunde via ett powerplaymål av Lias Andersson reducera till 2-1 innan den andra perioden tog slut. Den tredje perioden var länge mållös och Linköping såg ut att gå mot tre viktiga poäng men när det endast återstod 57 sekunder slog ynglingen Oskar Olausson till och utjämnade resultatet. Oskar Olausson gjorde i tisdags sitt första SHL-mål och idag satte han dit sitt andra när laget som mest behövde det. Efter kvitteringen gick matchen vidare till förlängning där Linköping dominerade och vann skottstatistiken med 7-0 men lyckades inte få in pucken. Istället fick matchen avgöras på straffar och där drog Linköping ändå det vassaste stråt.

Växjö Lakers – Malmö Redhawks 3-0 (1-0, 1-0,1-0)

Målskyttar Växjö: Marcus Sylvegård, Ilari Melart, Tim Erixon

Kommentar:

I Växjö utspelades det en brödrarkamp mellan Marcus och Emil Sylvegård. Den yngre brorsan Marcus och hans Växjö var det bättre laget matchen igenom och vann med klara 3-0. Marcus själv satte avtryck på matchen när han efter bara fem minuter spel satte 1-0 vilket skulle visa sig vara segermålet. I och med vinsten fortsätter Växjö plocka poäng medan Malmö fortsatt har svårt att avancera från bottenträsket där dom legat under stora delar av säsongen.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här