Ligahockeyn igång efter uppehåll

I flera utav de europeiska ishockeyligorna har det under förra veckan varit ett avbrott på grund utav Karjala Cup där flera landslag deltog. Under gårdagen och dagen idag drog matcherna igång på nytt och i och med detta tänkte vi ta en titt på ställningen i tabellerna.

KHL
Den ryska ligan har kommit ungefär halvvägs i grundserien, där lagen hunnit med att spela mellan 27 och 31 utav sina totala 60 möten. Just nu är det SKA som leder ligan med ett försprång på hela 23 poäng ner till tvåorna Jokerit. Sankt Petersburg låg även i toppen när förra säsongen var över och tog efter det även hem slutspelet.

SHL
De svenska topplagen har hunnit med att spela ungefär en tredjedel utav säsongen och för tillfället är det Växjö Lakers som toppar tabellen tätt följda utav Färjestad på samma poäng. Även förra året var det Växjö som låg i toppen utav tabellen när grundserien var över, men laget fick sedan se sig utslagna i kvarten. Fjolårets vinnare HV71 placerar sig just nu som fyra i tabellen.

Liiga
Den finska ligan har precis som den svenska kommit ungefär en tredjedel på vägen mot slutspelet. Kärpät är laget som toppar tabellen, men det är inte stora mellanrum som skiljer lagen åt. I fjol slutade laget på en åttondeplats i tabellen och slogs ut i åttondelsfinalerna. Fjolårets segrare Tappara som även toppade grundserien ligger för tillfället på en andraplats.

2017-11-14T15:52:46+00:0014 november, 2017|KHL, Liiga, SHL|0 Comments

Leave A Comment