Foto: Bildbyrån

Lias Andersson som till New York Rangers återvänder nu alltså till svensk ishockey och HV71. Lias som blev avstängd från Rangers innan jul och inte spelat ishockey sedan dess. Han har sedan avstängningen varit i Sverige och nu blir det återigen SHL-spel för Lias Andersson. Hans debut för HV71 kommer troligtvis att bli bortamatchen mot Brynäs den 11:e februari. 

Lias Andersson som den här säsongen blandat spel i NHL och New York Rangers med AHL och farmarlaget Hartford Wolf Pack återvänder nu alltså till klubben han vann SM-guld med 2016/2017.

Lias Andersson vars pappa Niklas är starkt förknippad med Frölunda valde något oväntat som junior att skriva på för HV71 istället för Frölunda. Där blommade Lias ut och blev en viktig spelare för HV71 fram till säsongen 2016/2017 då flytten gick till Nordamerika. Han var dock tillbaka på svensk mark redan samma säsong när han blev utlånad till just Frölunda säsongen 2017/2018.

Men Frölunda ska enligt Sportexpressen ha nobbat ett lån av Lias, detta efter att New York Rangers ställt kravet att han skulle få en viktig och bra roll i laget. Något som Frölunda inte kunde garantera. Så nu återvänder alltså Lias till HV71 istället.