Foto: Wikimedia

Leksand har länge varit en klubb i kris. Vi kunde för några dagar sedan rapportera om att Leksand hade 8 förluster i rad och att det såg ut att verka vara väldigt dålig stämning mellan spelarna. Nu väljer Leksand att agera och sparkar huvudtränaren Leif Karlsson. Leksand skriver också på sin hemsida att de har tagit ett beslut med Roger Melin som kommer bli lagets nya huvudtränare. Nu återstår det att se om Melin lyckas vända den negativa trenden och göra Leksand till ett vinnande lag igen.

Leksand började stabilt men har under sista månaden rasat i tabellen. När de inkasserade sin sjunde förlust mot konkurrenten Karlskrona var det ett nytt bottenrekord. Senast klubben förlorade så många matcher i sträck var år 1976. Thomas Johansson som är general manager för Leksand sa i början av månaden att de inte tänkte göra några förändringar på tränarsidan då de hade fortsatt förtroende för Leif Karlsson. Så är inte längre fallet och Leksand har nu valt att avsluta kontraktet med Karlsson, som varit i klubben sedan oktober 2017.

Ny tränare blir alltså Roger Melin som tidigare tränat klubbar som Brynäs och AIK. Han kommer tillsammans med den existerande ledarstaben att ansvara för laget säsongen ut. Även VD:n för klubben, Magnus Proos, har gjort ett uttalande att den senaste tidens dåliga resultat har varit förödande negativt för klubbens ekonomi. Det kan röra sig om upp till en miljon kronor i förlorade publikintäkter. Krisen drabbar alltså inte bara laget i sig utan även resten av klubben känner av de dåliga resultaten. Leksand är för närvarande på en niondeplats i tabellen.

Håkan Rink