Foto: Bildbyrån

Leksand ligger sist i SHL och nu väljer klubben att agera genom att göra förändring i ledarstaben. Huvudtränaren Roger Melin får lämna jobbet och ersätts av Ulf Samuelsson. 

Roger Melin som tog över Leksand under förra årets säsong och var med och tog upp klubben till SHL igen får nu alltså lämna sitt uppdrag som huvudtränare. Leksand som inför säsongen spenderade mycket pengar för att få ihop ett slagkraftigt lag har haft en tung säsong och parkerar på en sista plats i tabellen. Med 14 omgångar kvar av serien väljer då alltså klubbledningen att göra förändringar för att försöka rädda klubben från att undvika negativt kval.

Ulf Samuelsson som de senaste åren varit huvudtränare, assisterande tränare och scout borta i Nordamerika vänder nu alltså tillbaka till Sverige. Senast Samuelsson tränade en klubb var Modo där han var huvudtränaren mellan 2011 och 2013.

Ulf Samuelsson har även personlig koppling till Leksand sedan tidigare då det var där han började sin framgångsrika spelarkarriär samt att hans son Philip Samuelsson nu spelar i klubben. Kontraktet med Samuelsson som huvudtränare för Leksand sträcker sig säsongen ut.

-Det är en spännande utmaning att komma till en sån klassisk hockey-ort och förening med all den support som finns kring laget. Det ska bli kul att komma in i det och ge järnet och bidra med allt jag kan för vi ska få ett bra slut på säsongen. Det är ett tufft läge vi är i såklart, men vi har många matcher på kort tid framöver och det är många poäng tillgängliga att kriga om i serien än. Vi ska vända trenden och få bra driv i gruppen, och jag är väldigt taggad och är beredd att kriga hårt för föreningen, så säger Ulf Samuelsson till Leksands hemsida

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här