Foto: Unspalsh.com

Det klassiska hockeylaget Leksand befinner sig just nu i en växande kris. I onsdags var det Södertälje som stod för motståndet i en match som Leksand förlorade med 4-0. Det var fortfarande mållöst efter första perioden, men gästande Södertälje tog ledningen i andra och när signalen gick för periodpaus stod det 2-0 till Södertälje på resultattavlan. Leksand var inte helt utan chanser och kunde reducerat under ett powerplay i slutet av perioden. Det ville sig dock inte och i början av tredje perioden kom kallduschen i form av 3-0-målet.

Det blev till slut en klar förlust med hela 4-0 vilket också betyder att Leksand nu är uppe i åtta raka förluster. Nu har flera hockeyexperter börjat prata om att det är dags för klubben att se sig om efter en ny tränare och att nuvarande coachen Leif Carlsson bör se sig om efter ett nytt jobb. Det här verkar dock inte vara planen då Thomas Johansson, som är general manager i klubben, gjorde ett uttalande för någon vecka sedan om att han fortfarande har förtroende för Carlsson.

Mike Helber som är expert på C More kommenterade efter matchen att det ser ut som det är väldigt dålig stämning i truppen och att en förändring måste till för att laget ska börja spela för varandra igen. Även tränaren Leif Carlsson var märkbart besviken efter matchen och talade om lagets svårigheter att göra mål. Leksand hade under matchen ett par puckar på mållinjen men gick alltså mållösa från arenan. I kväll klockan 19.00 får vi se om de kan vända trenden under fredagens match mot serietvåan Oskarshamn.

Håkan Rink