Foto:Bildbyrån

Äventyret i Rumänien är över för Strömberg efter nio matcher i klubben Gyerguói HK. Svaga resultat blandat med att Strömberg själv ville lämna laget bidrog till att ledningen sparkade honom

Leif Strömberg lämnade förra året svensk ishockey när han fick sparken från Vita Hästen. Valet på en ny klubb blev väldigt oväntat den rumänska klubben Gyerguói. Laget spelar sina matcher i Gheorgheni som ligger i den Transsylvianska delen av Rumänien. Det blev en smärre kulturkrock för Strömberg när han kom till sin nya klubb.

– Jag kom dit och ville köra svensk stil, att spelarna skulle ta ansvar. Det var för många spelare som misskötte sig. Det fanns spelare som gick ut och drack en massa öl innan match och inte var i form dagen efter, säger han till Sportexpressen.

Med endast tre vinster på nio matcher väljer nu alltså klubben att sparka Leif. Mycket har funderat dåligt kring laget och jag meddelade styrelsen att jag ville bort. Nu gör styrelsen slag i saken och Strömberg ersätts av sin svenske assisterande tränare Christopher Hamell.

 

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här